17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Bestuurder (35) aangehouden die er vandoor ging na ernstig ongeval A20 bij Maassluis

- Advertentie-

De politie heeft een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval (VPO) na een ernstig ongeval afgelopen nacht op de A20 bij Maassluis.

Lees ook: Grote ravage bij ongeval A20 Maassluis: bestuurder spoorloos en A20 volledig afgesloten

Zondag 13 november omstreeks 04.00 uur vond er een zwaar ongeval plaats op de A20 tussen Maassluis en Westerlee. Een automobilist vloog uit de bocht, botste tegen de vangrail en sloeg over de kop. Hij ging er na de aanrijding vandoor. De A20 was een ravage met brokstukken verspreid over de weg.

Omdat het in eerste instantie onduidelijk was of de bestuurder mogelijk uit het voertuig geslingerd was of er bewust vandoor was gegaan, werd er een grote zoekactie gestart. Met onder andere veel politiewagens, politiehonden en een droneteam werd er in de omgeving gezocht.

‘We hebben aan de hand van het kenteken deze meneer kunnen traceren. We hebben hem opgezocht en aan kunnen houden. Hij is aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten plaats ongeval’, vertelt de politiewoordvoerster aan 112Maasmedia.

De man zit op het bureau en wordt verhoord door de recherche. De man is niet ernstig gewond geraakt.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-