Landelijk

Avondklok gaat vanaf deze woensdagavond om 22.00 uur in

De avondklok gaat vanaf woensdagavond 31 maart in om 22.00 uur in van plaats 21.00 uur. De eindtijd van de avondklok blijft gelijk: 4.30 uur. Winkels die levensmiddelen verkopen en afhaallocaties voor eten en drinken mogen nu open blijven tot 21.45 uur.

Met deze versoepeling wil het Kabinet de maatregel dragelijker maken, nu de zomertijd is ingegaan. De avondklok is 23 januari ingevoerd en maakt deel uit van een breder maatregelenpakket van het Kabinet om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Bedoeling is dat mensen minder bij elkaar op bezoek gaan door de avondklok.

Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat, dan moet u het formulier Eigen verklaring avondklok bij zich hebben. Dit kunt u digitaal invullen en printen. Bij een noodsituatie, terugkeer uit het buitenland en het uitlaten van een hond heeft u geen formulier nodig. Als u naar Nederland reist, dan moet u wel laten zien dat u uit het buitenland komt (bijvoorbeeld met een vervoersbewijs) en uitleggen waarom u tijdens de avondklok reist.

Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat moet u ook een Werkgeversverklaring avondklok kunnen laten zien. Uw werkgever bepaalt dit en vult dan voor u de door de overheid beschikbaar gestelde werkgeversverklaring in.

Politieambtenaren, opsporingsambtenaren, brandweer- en ambulancemedewerkers hoeven voor hun werk geen formulieren bij zich te hebben. Ditzelfde geldt voor treinmachinisten, conducteurs, metro- en trambestuurders en buschauffeurs, taxichauffeurs, vliegtuigcrew en passagiersscheepvaartbemanning.

Lees ook:

More in:Landelijk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *