Maassluis

Automobilist die doorreed na ongeval in Maassluis meldt zich bij de politie

De automobilist die vrijdagavond 15 oktober omstreeks 22.10 uur in Maassluis een voetganger aanreed en vervolgens doorreed, heeft zichzelf gemeld bij de politie. De man reed na het ongeval door en liet het slachtoffer gewond achter op straat aan de Westlandseweg in Maassluis.

Omdat de automobilist zichzelf binnen 12 uur na het ongeval heeft gemeld, is er volgens de wet geen sprake van een strafbaar feit. Hierdoor heeft de politie de man niet aangehouden. ”Als iemand de plaats van een ongeval heeft verlaten zonder persoonsgegevens achter te laten, maar zich binnen 12 uur alsnog meldt, dan ben je niet strafbaar voor verlaten plaats ongeval”, zo vertelt de politie aan 112Maasmedia.

Ongeval
De 38-jarige voetganger werd geschept door de automobilist op de Westlandseweg (ter hoogte van de Schubertlaan) in Maassluis. De voetganger bleef na de aanrijding gewond achter midden op de weg. De automobilist reed na het ongeval door en liet het slachtoffer achter.

”Het slachtoffer moest met enige spoed naar het ziekenhuis worden gebracht, maar hoe het nu met hem gaat, is niet bekend”, zo vertelt de politie eenheid Rotterdam aan 112Maasmedia.

Binnen 12 uur na het ongeval meldde de doorgereden automobilist zich aan het politiebureau. ”We hebben de persoonsgegevens van de bestuurder; het incident wordt onderzocht, wanneer duidelijk wordt dat het gaat om een strafbaar feit kan hij alsnog worden aangemerkt als verdachte (en alsnog worden aangehouden)”, aldus de politie aan 112Maasmedia.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *