7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Auto gepoogd in brand te steken bij explosie in Maassluis, politie doet onderzoek

- Advertentie-

Aan de Constantijn Huygensstraat in Maassluis heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden onder een geparkeerde auto. Met de explosie werd vermoedelijk gepoogd om de auto in brand te steken.

Rond 02.00 uur was er een harde knal te horen in de wijk. Onder de auto was vermoedelijk vuurwerk met daaraan een flesje brandstof gegooid. Door de explosie schoot de bumper van de auto los, maar de auto vloog niet in de brand. In de straat was een chemische lucht te ruiken.

Politie en brandweer kwamen met spoed op de explosie af. In de auto hing lichte rook, maar de brandweer was al snel niet meer nodig. De politie heeft een plaats delict gemaakt en heeft diverse sporen veiliggesteld. Ook worden er camerabeelden bekeken. De recherche doet verder onderzoek.

Vorige week vond er aan het Westeinde in Maassluis-West ook in de nacht een explosie plaats bij een geparkeerde auto. Die auto vloog wel volledig in de brand. Het is nog onbekend of er een verband is tussen de twee explosies.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-