Maassluis

Al 22 jaar is deze Maassluise moordzaak onopgelost: wie pleegde de moord op Riet Poot?

Vandaag, 9 november 2021, is het exact 22 jaar geleden dat de toen 62-jarige Riet Poot dood werd aangetroffen in haar woning aan de Peter van Anrooylaan in Maassluis.

Het stoffelijk overschot van de vrouw werd op bed in de woning aangetroffen. Dit nadat enige dagen niets van haar was vernomen, en verontruste kennissen bij haar thuis gingen kijken. Toen bleek dat Riet Poot was overleden. In die periode werd het gehele flatgebouw gerenoveerd en stond het in de steigers.

In de woning brandde veel waxinelichtjes, er werd ‘voorzichtig’ vanuit gegaan dat de vrouw zelf een einde aan haar leven had gemaakt. Sectie op het lichaam van de vrouw wees uit dat de vrouw was gewurgd. De politie zette direct een rechercheteam op de zaak en later werd er ook een beloning van 11.000,- uitgeloofd voor degene die de gouden tip heeft die leidt tot de oplossing van dit misdrijf.

Een foto van Riet Poot. (Foto: Politie)

Aanhouding
Anderhalf jaar later meldde er een man zich bij de politie. De toen 31-jarige verdachte vertelde dat hij de vrouw had vermoord, omdat hij dat moest doen van stemmen in zijn hoofd. De politie hield de man aan en ging de man verhoren. Echter bleek de man geen daderkennis te hebben. Hierop moest de politie de man vrijlaten.

Cold Case
De zaak is inmiddels een ‘cold case’ zaak te noemen. Het dossier van de zaak ligt op de stapel te verstoffen. Mocht er nieuwe informatie of bewijs binnenkomen dan gaat de politie weer verder met het onderzoek.

Opgelost
De zaak is nog altijd onopgelost. Door justitie is een geldbedrag van ruim 11.000,- euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf. Dit bedrag is nog niet uitgekeerd.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *