17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

AK-47, pistolen, drugs en ruim 38.000 euro in woning in Maassluis: OM eist twee jaar cel

- Advertentie-

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar cel geëist tegen de 26-jarige Zakaria El A. voor het bezit van een Kalasjnikov AK-47 (automatisch vuurwapen), vier pistolen, kleine hoeveelheden drugs, ruim 38.000 euro en bezit van politiegoederen in een woning in Maassluis.

Het is woensdag 14 februari als agenten staan te posten bij de woning van de 26-jarige verdachte aan de Van Speykstraat in Maassluis. Hij was kort daarvoor door de politie op heterdaad aangehouden na een drugsdeal op straat. Agenten zagen hem namelijk een zakje overdragen, na controle bleek er heroïne in het zakje te zitten. Omdat de politie vermoedde dat er meer speelde, besloten politiemensen de woning in de gaten te houden.

Inbraak

Agenten die de woning in de gaten hielden, zagen daar twee mannen aankomen. Het tweetal had een zwarte sporttas bij zich en brak bij de woning van de 26-jarige verdachte in. Kort daarna kwam één man met de sporttas naar buiten. Dan grijpt de politie in en pakken ze beiden verdachten op. In de sporttas troffen agenten onder andere een bus pepperspray, handboeien en andere politiegoederen aan.

De woning werd doorzocht, daar werden niet alledaagse vondsten gedaan: een Kalasjnikov, vier pistolen, 24 gram cocaïne en 8,7 gram heroïne. Achter de koelkast troffen agenten 38.000 euro in cash aan.

Rechtszaak

Bij de rechtszaak verklaarde A. dat iemand anders de wapens bij hem had gestald, namelijk een vriend van hem. Hij wist dat er wapens werden gestald en hij was het daar niet mee eens. Voor zijn eigen veiligheid wilde hij niet naar de politie gaan, om diezelfde reden wil hij ook niet zeggen wie die vriend is. Over de AK-47 zegt de verdachte helemaal niet geweten te hebben dat het wapen in de kelderbox lag.

Het geld is volgens de verdachte niet door drugs verkregen, maar door het zwartwerken als elektricien in het weekend. Ook doet hij aan gokken, waar hij wat aan verdiend zou hebben.

Verleden

Bij de rechtszaak doet de verdachte zich voor als iemand die niks met criminaliteit te maken heeft. Toch heeft hij een strafblad voor bezit van wapens en drugs, waarvoor hij ruim vier jaar geleden heeft vastgezeten in de gevangenis. Hij beloofde toen in de rechtszaal het in de toekomst beter te gaan doen.

Het OM eist tegen de 26-jarige Zakaria El A. 48 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd 3 jaar. Als het aan het OM ligt dan krijgt hij zijn 38.000 euro niet terug. De rechtbank doet op 13 juni uitspraak.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-