17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Agenten redden leven van man tijdens undercoveractie in Vlaardingen

- Advertentie-

Agenten van politie basisteam Waterweg waren donderdagavond 8 december bezig met een undercoveractie in Vlaardingen. Hiervoor waren agenten in burger aanwezig rondom het Trimpad in Vlaardingen. De woordvoerster van de politie laat weten aan 112Maasmedia dat het om een actie tegen overlast ging.

Rond 19.35 uur werd er plots een man onwel bij de voetbalvelden van voetbalvereniging SV CWO aan het Trimpad in Vlaardingen. De agenten in burger waren vrijwel direct ter plaatse en hebben de man gereanimeerd. Ondertussen waren andere politiewagens, twee ambulances en de brandweer ook met spoed onderweg.

Nog voor aankomst van de ambulance had de man, dankzij het snelle handelen van de agenten in burger, weer een zelfstandige ademhaling. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere medische hulp. De agenten in burger hebben door hun snelle handelen het leven van deze man gered.

Vrijwel dagelijks zijn er in de regio reanimaties waarbij de politie ter plaatse komt en reanimeert. Agenten zijn in veel gevallen als eerste ter plaatse bij een reanimatie. Dat agenten tijdens een undercoveractie vrijwel direct ter plaatse zijn en direct kunnen reanimeren waardoor er een leven gered wordt, is een geluk bij een ongeluk.

Wijkagent Mitch van de wijk Babberspolder-Oost in Vlaardingen nam deel aan de undercoveractie en heeft het samen met zijn collega’s het leven van deze man gered. ”I love my job”, zegt wijkagent Mitch op Instagram. ”Dat gevoel dat je medeverantwoordelijk bent om iemands leven te redden, dat is onbeschrijfelijk”.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-