17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Agenten halen wapens en drugs van de straat bij controles in Vlaardingen

- Advertentie-

De politie heeft goede resultaten geboekt bij twee controles afgelopen donderdag in Vlaardingen. Bij de controles zijn wapens en drugs van straat gehaald en hebben agenten opgetreden tegen diverse overtredingen.

De controle werd gehouden naar aanleiding van verschillende meldingen. Zo ontving de politie afgelopen week meerdere meldingen van geweldsincidenten waarbij gesproken werd over wapens. In Vlaardingen-Oost en -West werd een controle gehouden.

Tientallen mensen werden preventief gefouilleerd. Agenten troffen tijdens het fouilleren bij een persoon een vuurwapen aan. Het wapen is in beslag genomen en de persoon is aangehouden. De recherche heeft het vuurwapenbezit verder in onderzoek.

Ook troffen agenten 7 keer een mes aan, alle messen zijn in beslag genomen. Daarnaast is er 3 keer drugs aangetroffen en in beslag genomen. Ook troffen agenten bij een persoon een grote hoeveelheid geld aan. Er wordt verder onderzocht hoe deze persoon aan zoveel contant geld komt.

Ook zijn er verschillende bekeuringen uitgeschreven, waaronder 3 bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, 1 keer voor het rijden op een elektrische step, 5 Wacht Op Keuren (WOK) meldingen voor scooters die harder kunnen rijden dan toegestaan is en twee waarschuwingen voor het rijden met een elektrische step.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-