7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Agenten belaagd bij melding geluidsoverlast in Vlaardingen: ‘Ze vreesden voor hun leven’

- Advertentie-

Twee agenten zijn vrijdagavond belaagd door een groep mannen die voor overlast zorgden in de Vlaardingse Sweelinckstraat. De agenten moesten met spoed om assistentie roepen, er kwamen ruim 10 politiewagens met spoed ter plaatse. Er zijn drie mannen aangehouden.

Rond 23.00 uur kwam de melding van geluidsoverlast binnen. Twee agenten gingen op de melding af en hoorden dat het geluid vanuit een schuur in de tuin kwam. “De muziek was zo hard dat het door de hele woonwijk galmde”, aldus de politie.

Er werd na geklop en gebonk niet meteen opengedaan, na harder bonken op de garagedeur ging deze open. “De sterke wiet- en alcohollucht kwam de agenten tegemoet. De discolampen en muziek wezen op een luidruchtig feestje. Er waren vijf mensen aanwezig.”

Nadat de agenten het gesprek aangingen met de mannen, werd een van de politieagenten meteen weggeduwd. “Even later tijdens het gesprek en de mededeling dat we de apparatuur in beslag zouden nemen, is de agent bij zijn nek gepakt en kreeg bijna geen lucht meer. Beide politieagenten vreesden voor hun leven”, aldus de politie.

Spoedassistentie
Vervolgens pakte een ander de arm en kon de agent geen kant op. Toen het hem lukte om zijn wapenstok te pakken, werd die meteen afgepakt. “Al die tijd is hij bij zijn nek beetgehouden”, zegt de politie. De andere agent werd ook klemgezet en kon daardoor zijn collega niet helpen. Uiteindelijk kon hij over de portofoon ‘spoedassistentie’ roepen en volgden er snel extra politiewagens.

“De mensen vluchtten uit de schuur door het huis en zelfs over het dak, waardoor een gat ontstond. Drie mannen zijn aangehouden aan de voorkant van het huis. De agenten zijn niet gewond, maar dit gedrag is natuurlijk onacceptabel. Ze hebben aangifte gedaan. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19, 33 en 37 jaar oud uit Vlaardingen.”

De politie doet verder onderzoek. Geweld tegen politiemensen wordt hard aangepakt, het Openbaar Ministerie eist altijd hogere straffen tegen geweldplegers waar agenten het slachtoffer van zijn.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-