7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Agent trekt taser nadat onwel geworden man agressief wordt naar hulpverleners

- Advertentie-

Wat begon met hulpverlening liep zaterdagochtend uit in een incident waarbij een agent zijn taser moest trekken. Dat gebeurde nadat een onwel geworden man agressief werd naar de agenten en ambulancebroeders.

De hulpdiensten kregen rond 10.30 uur een melding over een man die onwel op het strand in Hoek van Holland zou liggen en slecht aanspreekbaar zou zijn. Toegesnelde agenten hebben zich over de man ontfermd. Toen de man de ambulance in moest, sprong hij daar direct uit. De man was agressief en nam volgens de politie meerdere keren een gevechtshouding aan.

Omdat de man niet naar de agenten luisterde, moest een agent zijn taser trekken en die op de man gericht houden. De man is daarop op zijn knieën gaan zitten, waarop een andere agent hem kon aanhouden. Hij is daarna alsnog nagekeken in de ambulance.

De man had vermoedelijk drugs gebruikt, dat is mogelijk ook de oorzaak van de agressie richting de hulpverleners. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de veiligheid van het ambulancepersoneel reed een agent mee in de ambulance.

Een agent droeg bij dit incident een bodycam en plaatste de beelden na afloop op Instagram:

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-