Maassluis

Afgelopen half jaar 52 personen preventief gefouilleerd in Maassluis; 11 wapens aangetroffen

Het afgelopen halfjaar zijn er in Maassluis 52 personen preventief gefouilleerd. Verdeeld over 52 personen zijn er 11 wapens aangetroffen. Dat is zo’n 1 wapen per 5 gefouilleerde mensen in Maassluis.

Van 1 april tot 1 september 2021 zijn er in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden 52 personen gefouilleerd. Deze fouilleringen vonden plaats op a-selectieve basis (steekproefgewijs). Hierbij zijn in totaal bij 11 personen wapens aangetroffen.

”Tevens hebben er incidenten plaatsgevonden waar met diverse wapen gedreigd is, dan wel aangetroffen zijn. Zo hebben zich zes incidenten voorgedaan waarbij gedreigd is met een mes. Tevens deed er zich een incident voor waarbij een verdachte een schroevendraaier als steekwapen ter hand nam. Bij een ander incident nam een verdachte een bijl ter hand om hiermee te dreigen. En zijn er in deze periode vijf meldingen geweest waarbij een vuurwapen genoemd of gezien is in Maassluis”, aldus burgemeester Haan van Maassluis.

Gezien de genoemde cijfers, de geschetste problematiek en het advies van de politie is de burgemeester geadviseerd om voor een periode van zes maanden gebieden aan te wijzen waarbinnen preventief gefouilleerd kan worden. Hierop heeft de burgemeester het preventief fouilleren in Maassluis met 6 maanden verlengd tot 5 april 2022.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.