17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Achtervolging te voet nadat getuige fietsendief betrapt bij metrostation Maassluis-Centrum

- Advertentie-

Een alerte getuige heeft vrijdagavond rond 20.15 uur een fietsendief betrapt bij de fietsenstalling bij metrostation Maassluis-Centrum.

De getuige zag de man rondkijken bij fietsen. Uiteindelijk pakte de man een fiets, waarmee hij wegliep. De getuige sprak hem aan met de vraag of dat zijn fiets was. De man gaf aan dat het niet zijn fiets was, maar dat hij de fiets meenam aangezien de fiets niet op slot stond.

Nadat de man de fiets terug moest zetten van de getuige, ging hij er rennend vandoor. Dat resulteerde in een achtervolging te voet. Ondertussen werd er naar alarmnummer 112 gebeld. De achtervolging ging door de Oranjewijk heen. Binnen enkele minuten waren er meerdere politiewagens in de wijk.

De fietsendief ging rennend de Willem de Zwijgerstraat in. Daar werd hij uit het zicht verloren. Al snel kwam er een dronken man op de agenten afgelopen. Hij werd gecontroleerd om te kijken of dat mogelijk de fietsendief was, maar dat bleek hem niet te zijn.

Een buurtbewoner kwam op de agenten afgelopen en vertelde dat zij zojuist iemand door het steegje zag lopen die aan het signalement van de fietsendief voldeed. Agenten hebben in de wijk gezocht en uiteindelijk een man aangetroffen. De man is na controle voor een aantal andere strafbare feiten aangehouden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar of dit ook de fietsendief is.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-