17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Aantal incidenten in Maassluis stijgt: werkdruk bij de politie neemt (fors) toe

- Advertentie-

Burgemeester Edo Haan van Maassluis gaat bespreken of er extra politie nodig is in Maassluis. Dat laat de woordvoerder van de gemeente Maassluis desgevraagd weten.

De laatste tijd neemt het aantal incidenten in Maassluis toe. Zo werden er in mei, juni, juli, augustus en september dit jaar ruim 100 misdrijven per maand geregistreerd in Maassluis. De politie in Maassluis komt personeel te kort, de werkdruk bij de politie in Maassluis is daarom hoog. De burgemeester van Maassluis gaat bespreken met de teamchef van Politie Waterweg (waar Maassluis onder valt) of extra inzet nodig is en welke maatregelen er nog genomen kunnen worden.

Afgelopen zaterdagavond kwam er bij de politie een melding binnen van een ruzie met vuurwapens bij station Maassluis-Centrum. De politie schaalde groot op om voldoende wagens ter plaatse te krijgen, hiervoor moest er politie uit onder andere Hoek van Holland, Vlaardingen, regio Haaglanden, en Schiedam komen. ”Incidenten zoals afgelopen zaterdag laten zien dat politie, ondanks druk op de bezetting in deze coronatijd en de krappe bezetting in deze regio, snel kan opschalen en dat voldoende eenheden ter plaatse kunnen komen.” Aldus gemeente Maassluis.

De politie in Maassluis heeft 24/7 minimaal één wagen rondrijden. Als deze wagen bij een incident in Maassluis of een andere plaats is ingezet kan het zijn dat er geen politie is in Maassluis. Hierdoor staan sommige (spoed) meldingen lang in de wacht, in september dit jaar moest een Maassluizer ruim een half uur op de politie wachten na het bellen van 112.

De politie in Maassluis doet erg hun best om overal op tijd te komen. In september dit jaar was de politie bij 78,6% van de spoedmeldingen in Maassluis binnen 15 minuten ter plaatse. Dat is een forse daling vergeleken met augustus dit jaar, toen kwam de politie bij 94,1% binnen 15 minuten ter plaatse.

 

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-