17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Aangehouden minderjarige jongen moet herexamen maken in politiecel: ‘Hoge uitzondering’

- Advertentie-

Een minderjarige scholier van het Groen van de Prinstererlyceum in Vlaardingen moest zijn herexamen op een bijzondere plek maken, namelijk in het cellencomplex van de politie. De jongen was aangehouden en zat daarom vast, toch kreeg hij de mogelijkheid zijn herexamen te maken. “Een hoge uitzondering”, zegt de politie daarover.

“Een minderjarige verdachte heeft een aantal andere rechten dan een meerderjarig aangehouden verdachte. Eén van die bijzondere rechten is dat je altijd je huiswerk mag maken/leren in de cel”, zo legt de politie uit. “Vandaag hadden wij op één van onze cellencomplexen een verdachte zitten die ook zijn herexamen scheikunde/natuurkunde moest maken.”

Aangezien de jongen vast zat, zou hij zijn herexamen niet kunnen maken en zou hij het schooljaar over moeten doen. “Dit vonden wij erg vervelend en hierop is bij hoge uitzondering besloten om twee leden van de examencommissie toe te laten”, aldus de politie. De jongen moest onder toeziend oog van de twee leden van de examencommissie zijn herexamen maken in een afgesloten ruimte.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-