17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Aad (48) sprak overlastgevende jongen aan in Maassluis en werd volledig in elkaar geslagen: ‘Het letsel is enorm’

- Advertentie-

Een overlastgevende jongen aanspreken, en vervolgens volledig in elkaar geslagen worden door een vriend van de jongen. Het overkwam de 48-jarige Aad op de Hoogstraat in Maassluis. Aad raakte zwaargewond, hij heeft hier nog dagelijks last van. Ook de financiële kosten stapelen hoog op.

Zware mishandeling
Het is vrijdag 5 november rond 19.30 uur als Aad richting huis loopt. Op de Hoogstraat in Maassluis stond een jongen op de scooter veel gas te geven, dit zorgde voor veel overlast in de straat. ‘Ik vroeg aan de jongen of hij dit niet wilde doen. De jongen begreep mij en zette netjes zijn scooter uit’, zo vertelt Aad aan 112Maasmedia.

Als Aad verder richting huis loopt spreekt een tweede jongen Aad aan. ‘Waar bemoei jij mee’, riep de jongen naar Aad. ‘Ik draaide mij om naar de jongen en vanaf dat moment weet ik niets meer’, zo vertelt Aad. Aad wordt zwaar mishandeld, de daders hebben hem na de mishandeling achtergelaten.

‘Ik ben kruipend naar huis gegaan. Het lukte me nog om in het portiek te komen en de trap op te gaan’, aldus Aad tegen 112Maasmedia. Ondertussen zit de vrouw van Aad thuis tv te kijken. ‘Ik hoorde allemaal rare geluiden in het portiek, toen ik ging kijken zag ik mijn man zwaar bloedend op de trap liggen’, zo vertelt de vrouw van Aad aan 112Maasmedia.

Aad werd direct naar binnen gehaald en is op bed gaan liggen. Aad zijn verwondingen waren dusdanig ernstig, dat hij niet kon vertellen dat hij zojuist in elkaar was geslagen. Later in het ziekenhuis blijken de verwondingen ernstig te zijn: meerdere breuken in het gezicht, alles in zijn gehemelte hing los, kaak gebroken, enorme zwellingen etc. Aad heeft maanden vloeibaar moeten eten en heeft niet mogen praten zodat zijn herstel sneller ging. Tot op dag van vandaag heeft hij vaak last van bloedneuzen en loskomende botsplinters. Volgens de artsen is Aad meerdere keren geslagen met een hard voorwerp.

Aangifte
Op woensdag 10 november kon Aad terecht op het politiebureau in Schiedam om aangifte te doen. Door de ernstige verwondingen kon Aad vrijwel niet praten, zijn vrouw zat erbij moest vrijwel alles vertellen.

Na de aangifte startte de politie een onderzoek. De politie laat weten aan 112Maasmedia dat er in dit onderzoek verschillende opsporingsmiddelen zijn ingezet. Er zijn onder andere camerabeelden bekeken en een buurtonderzoek gedaan. Ondanks het politieonderzoek kreeg de politie geen verdachte in beeld.

ZZP’er
Aad werkt als ZZP’er, hierdoor heeft hij geen goede verzekering voor als hij niet meer kan werken. ‘De kosten van alle behandelingen en het thuiszitten zijn inmiddels al opgelopen boven de 45.000 euro’, zo vertelt Aad aan 112Maasmedia.

Onderzoek
Het politieonderzoek is gestopt. Dat het onderzoek is gestopt betekent niet dat de politie niets meer met deze zaak doet. Mochten er mensen zijn die informatie hebben, maar dit nog niet hebben gedeeld met de politie, dan kunnen zij dat alsnog doen.

Heb jij informatie of tips voor de politie (en heb jij dat nog niet eerder gedeeld met de politie)? Bel dan 0900-8844. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel 0800-7000! Ondanks dat het politieonderzoek is gestopt, zal de politie nieuwe bruikbare informatie onderzoeken als dat nodig is.

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-