Vlaardingen

9.000,- euro boete voor bezit van 108 kilo hennep, nepvuurwapen en patronen in Vlaardingen

Een man is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot een geldboete voor 9.000,- euro. Op 19 mei 2016 heeft de politie bij een onderzoek in verschillende panden in Vlaardingen 108 kilogram henneptoppen aangetroffen. Ook werd er een imitatievuurwapen en patronen aangetroffen.

Hennep
Het pand was gedeeltelijk geschikt gemaakt om als hennepdrogerij te dienen. Ook zijn in het pand spullen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor en bij de hennepkweek. Op een droogrek zijn onder andere een peuk en een waterfles gevonden en bemonsterd. Onderzoek heeft vervolgens uitgewezen dat op die twee voorwerpen een DNA-profiel is aangetroffen dat overeenkomt met dat van een medeverdachte.

Het binnenterrein van de panden was voorzien van een camerasysteem. In twee panden stonden televisieschermen waarop de beelden van het binnenterrein te zien waren. Op de camerabeelden van 14 mei 2016 is de verdachte op verschillende momenten te zien samen met zijn medeverdachten.

Op deze beelden is te zien dat de verdachte en twee medeverdachten dozen tillen en verplaatsen uit en naar pand 11C, waarbij de verdachte en zijn medeverdachten afwisselend de panden 11A, 11C en 11E ingaan. De dozen die door de verdachte samen met de medeverdachten worden getild, vertonen een grote gelijkenis met de dozen waarin de hennep is aangetroffen.

De dozen die door de verdachte samen met de medeverdachten worden getild, vertonen een grote gelijkenis met de dozen waarin de hennep is aangetroffen

‘Gelet op deze bewijsmiddelen is de rechtbank van oordeel dat de verdachte wetenschap moet hebben gehad van en ook de beschikkingsmacht moet hebben gehad over de hennep. De nauwe en bewuste samenwerking tussen de verdachte en zijn medeverdachten blijkt voldoende uit de hiervoor beschreven handelingen die zijn te zien op de camerabeelden’, aldus de rechtbank in Rotterdam.

De verdachte was op het moment van de hennepvondst in Spanje. ‘Dat de verdachte zich op 19 mei 2016 in Spanje bevond maakt dat niet anders. De camerabeelden waarop de verdachte is te zien, zijn namelijk van enkele dagen daarvoor’, aldus de rechtbank.

Daarnaast heeft de verdachte in het pand waar hij verbleef een imitatievuurwapen die op het eerste gezicht niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is in zijn bezit gehad. Ook heeft hij munitie, namelijk dertien scherpe kogelpatronen, in zijn bezit gehad.

Ook heeft hij munitie, namelijk dertien scherpe kogelpatronen, in zijn bezit gehad

Straf
De rechtbank in Rotterdam veroordeelt de verdachte tot een geldboete van 9.000 euro. Als de verdachte de geldboete niet betaalt moet hij 80 dagen gevangenisstraf uitzitten.

De rechtbank kiest voor deze straf omdat in het voordeel van verdachte rekening gehouden wordt met de overschrijding van de redelijke termijn bij de afdoening van deze strafzaak. Daarnaast blijkt dat de officier van justitie de verdachten een transactievoorstel aangeboden heeft dat neerkomt op betaling van een geldbedrag.

Lees ook:

More in:Vlaardingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.