17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

59-jarige Maaslander nog vast na vernieling en bedreiging in de relationele sfeer in Vlaardingen

- Advertentie-

De 59-jarige Maaslander die afgelopen zaterdag werd aangehouden aan de Kluisweer in Maasland zit nog vast, dat laat de politie desgevraagd weten aan 112Maasmedia.

De politie ontving zaterdag aan het einde van de middag een melding van een bedreiging in de relationele sfeer in Vlaardingen. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een vernieling en bedreiging. De verdachte zat inmiddels in een woning aan de Kluisweer in Maasland.

Onopvallende agenten hebben ‘gepost’ voor de woning. Toen de verdachte in beweging kwam, gingen de agenten over tot aanhouding. Gezien het verleden van de verdachte besloten de agenten hun vuurwapens te trekken en een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) te starten.

Waarschuwingsschoten
De 59-jarige verdachte volgde de bevelen van de agenten niet op. Hierop werd een waarschuwingsschot gelost. Agenten gaven de verdachte nieuwe bevelen. Ook deze bevelen volgde de verdachte niet op, hierop werd een tweede waarschuwingsschot gelost.

De man werd hierna aangehouden. De straat is afgesloten geweest voor onderzoek. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit daar momenteel nog vast.

Een bedrijfsbusje is doorzocht door de politie. In het busje zijn messen aangetroffen. De messen zijn door de politie in beslag genomen. De recherche doet verder onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-