Maassluis

5 Maassluizers moesten 1 tot 2 uur op de politie wachten terwijl de politie met spoed nodig was

5 keer moest er 1 tot 2 uur op de politie gewacht worden in Maassluis, dit gebeurde terwijl de politie in al deze gevallen met spoed nodig was.

Lees ook: Het piept en kraakt bij de politie in Maassluis: ‘Soms twee noodhulpwagens voor 117.870 inwoners’

Uit cijfers van de politie blijkt dat het in 2021 in Maassluis 5 keer gebeurde dat het 1 tot 2 uur duurde voordat er politie ter plaatse was bij een spoedmelding. Het gebeurde in Maassluis 3 keer dat er 45 tot 60 minuten op de politie gewacht moest worden tijdens een spoedmelding. De politie ontving in 2021 ruim 400 spoedmeldingen in Maassluis.

Bij spoedmeldingen moet de politie binnen 15 minuten ter plaatse zijn. De politie was in 334 van de 407 spoedmeldingen in Maassluis binnen 15 minuten ter plaatse. Bij 73 spoedmeldingen duurde het langer dan 15 minuten voordat er politie ter plaatse was. Uit cijfers van de politie blijkt dat de aanrijtijden naar spoedmeldingen in Maassluis in jaren niet zo slecht is geweest als nu.

De oorzaak van deze aanrijtijden is dat er soms meer meldingen zijn dan beschikbare wagens. Een melding wordt dan in de wacht gezet of er wordt een politiewagen uit bijvoorbeeld Schiedam of Rotterdam gestuurd. Maassluis heeft één politiewagen 24/7 beschikbaar voor de noodhulp. Andere politiewagens moeten uit andere plaatsen komen. De agenten doen heel erg hun best om overal snel ter plaatse te zijn.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *