15 C
Maassluis
woensdag, mei 29, 2024

5 jaar cel en TBS voor Glenn A. (31) na doodsteken van 25-jarige Lisa in Vlaardingen

- Advertentie-

Het gerechtshof Den Haag heeft op 15 september 2022 in hoger beroep de 31-jarige Glenn A. veroordeeld wegens doodslag op zijn (ex-)vriendin op 16 juli 2019 in de Van ’t Hoffstraat in Vlaardingen. De steekpartij vond plaats onder invloed van een psychische stoornis. Bij de steekpartij is de 25-jarige Lisa van Leeuwen om het leven gekomen.

Voor deze steekpartij en voor de mishandeling van een arrestantenbewaarder kort na zijn aanhouding legde het hof de man een gevangenisstraf op van 5 jaar met aftrek van voorarrest en TBS met verpleging. Het hof komt tot een twee jaar lagere gevangenisstraf dan de rechtbank Rotterdam hem in 2020 naast de tbs oplegde.

‘De man, die op last van het hof een observatie-onderzoek in het Pieter Baan Centrum onderging, heeft inmiddels een positievere houding tegenover de noodzakelijke, vermoedelijk langdurige behandeling, die de rechtbank eveneens noodzakelijk achtte’, aldus het gerechtshof.

De aanhouding van Glenn A. ©Colin de Bles

Steekpartij
De inmiddels 31-jarige Glenn A. was met de vrouw, met wie hij een onstabiele relatie had, in haar huis aan de Van ’t Hoffstraat in Vlaardingen. Op 16 juli 2019 rond middernacht dachten ze gemorrel aan de deur te horen, waarop de vrouw een vriendin belde. Glenn A. besloot met twee messen naar buiten te gaan. “In het halletje bij de voordeur ging het vervolgens mis: hij zag een schim en stak direct. ,,In een fractie van een seconde besefte ik dat het Lisa was. Toen ik mes uit haar trok, knapte er iets in me. Pas na twee dagen was ik meer normaal’, aldus Glenn A.

De gebelde vriendin kwam samen met een andere vriendin kijken wat er aan de hand was. Daarbij zag één van hen zag Glenn A. zijn vriendin neerstak. Er werd direct naar 112 gebeld, maar alle hulp mocht niet meer baten.

Bij het 25-jarige slachtoffer is onder meer de aorta geraakt, waardoor zij veel bloed heeft verloren. Zij is enkele uren nadat zij neergestoken was in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. ”De verdachte heeft niet alleen het slachtoffer van het leven beroofd, hij heeft ook voor onherstelbaar leed bij nabestaanden gezorgd. Haar zoontje zal zonder zijn moeder opgroeien. Haar moeder zal haar voorgoed moeten missen. Ook de overige nabestaanden zullen de gevolgen van dit verlies altijd met zich meedragen”, aldus het gerechtshof.

De moeder van het slachtoffer heeft zowel op de terechtzitting van de rechtbank als in hoger beroep verwoord hoe groot het verlies van haar dochter is en welke impact dit heeft op haar leven en op de levens van anderen, onder wie haar dochters zoontje, voor wie zij de zorg en opvoeding op zich heeft genomen.

Veroordeling
Glenn A. is in het hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar met aftrek van voorarrest en TBS met verpleging.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-