Maassluis

40-jarige verdachte van vechtpartij Crabethstraat in Maassluis 14 dagen langer vast

De 40-jarige verdachte van de vechtpartij in de Crabethstraat in Maassluis blijft 14 dagen langer vastzitten, dat laat het Openbaar Ministerie desgevraagd weten aan 112Maasmedia.

De verdachte is een 40-jarige man uit Maassluis. ”De officier van justitie verdenkt de verdachte van (primair) poging doodslag”, zo vertelt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan 112Maasmedia.

De 40-jarige verdachte is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris besloot het voorarrest met twee weken te verlengen. Binnen deze twee weken zal gekeken worden of het voorarrest opnieuw verlengd moet worden of dat de verdachte vrijkomt.

Poging doodslag
In de nacht van vrijdag 9 juli op zaterdag 10 juli vond er een vechtpartij plaats in de Crabethstraat in Maassluis tussen twee mannen. De vechtpartij was het gevolg van een ruzie. Wat er aan deze ruzie is vooraf gegaan, is nog onduidelijk.

De ruzie ontstond die vrijdagavond rond 23.55 uur. Een automobilist en een fietser raakten in conflict met elkaar. De ruzie liep uit de hand waarbij de twee mannen in gevecht raakten met elkaar. De automobilist raakte zwaargewond en bewusteloos. Naast een ambulance kwam er ook een traumahelikopter met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam, de trauma-arts reed mee in de ambulance bij het slachtoffer.

De fietser, een 40-jarige man uit Maassluis, werd aangemerkt als verdachte en werd aangehouden door de politie. De man zit minimaal de komende twee weken nog vast. Het strafrechtelijk onderzoek zal moeten uitwijzen wat er die nacht precies heeft afgespeeld.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *