15.2 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

2,5 jaar cel na ontvoering van jongen (16) die eindigde in Het Scheur bij Maassluis

- Advertentie-

Een 21-jarige man uit Rotterdam is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar voor het ontvoeren van een 16-jarige jongen. De ontvoering begon in Breda en eindigde in het water bij Maassluis.

Ontvoering
De ontvoering vond plaats op 21 september vorig jaar. Nadat de 16-jarige jongen die dag rond 19.00 uur een supermarkt aan de Kesterenlaan in Breda heeft bezocht, stapt hij in een auto en wordt tegen zijn wil in meegenomen. De jongen werd in de auto hardhandig bij zijn keel gegrepen en zijn handen werden vastgebonden. De ontvoerders, die nog altijd onbekend zijn, reden met de jongen naar een industrieterrein in Breda. Daar stapte de 21-jarige Rotterdammer in. De Rotterdammer nam plaats op de achterbank, naast het slachtoffer. In het voertuig is de 16-jarige jongen beroofd van zijn tas, met daarin een iPhone, OV-kaart, pinpas en sleutels.

De ontvoerders reden met de 16-jarige jongen naar Dordrecht en vervolgens naar Maassluis/ Hoek van Holland. Onderweg heeft de Rotterdammer meerdere keren geweld gebruikt richting het slachtoffer. De Rotterdammer mishandelde de 16-jarige jongen onder andere met een hamer. De jongen liep hierbij flink letsel op aan zijn gezicht. De Rotterdammer filmde de mishandeling en plaatste dit op Snapchat.

Maassluis
Bij Het Scheur in Maassluis moest de 16-jarige jongen zich uitkleden en in de kofferbak gaan liggen. De 16-jarige jongen zag geen uitweg meer en rende in zijn onderbroek weg en rende het water in. De 16-jarige jongen riep om hulp, waardoor een voorbijganger hem daar opmerkte. Later vond de politie ongeveer 800 meter verderop de rest van de kleding en schoenen.

De 16-jarige jongen hield kneuzingen over aan zijn oogkas en ribben, verwondingen aan zijn handen en voeten en een hersenschudding. Ook heeft hij last van psychische klachten. De rechtbank rekent de verdachte de zaak zwaar aan, zeker omdat hij ook filmpjes heeft gemaakt, die waarschijnlijk nog lang over het internet zullen zwerven.

Straf
De rechter legt daarom een gevangenisstraf op van 36 maanden (3 jaar), waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Bovendien moet hij een geldbedrag van bijna 6.000 euro betalen voor de geleden materiële en immateriële schade.

Aanleiding
De ontvoerde jongen hield zich bezig met handel in vals geld, dat blijkt uit filmpjes op snapchat. De jongen zou hierbij dezelfde handelsnaam gebruiken als de Rotterdammer. De 21-jarige Rotterdammer was daar niet blij mee, waardoor de 16-jarige jongen werd ontvoerd. Met de filmpjes op Snapchat wilde hij een voorbeeld stellen voor anderen die hem kopiëren.

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-