6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

25 besmettingen na coronavirus uitbraak in De Tweemaster in Maassluis

- Advertentie-

Verzorgingstehuis De Tweemaster in Maassluis is deze week opgeschrikt door een uitbraak van het coronavirus. Momenteel zijn 17 bewoners en 8 medewerkers besmet. In de strijd tegen het virus worden alle medewerkers, vrijwilligers en cliënten preventief getest. Ook voert de GGD, in samenwerking met De Tweemaster, contactonderzoek uit.

Preventief testen
Alle medewerkers, vrijwilligers en cliënten (of hun contactpersonen) in De Tweemaster worden benaderd voor een coronatest. Dit doet de Argos Zorggroep omdat in een aantal gevallen positief is getest zonder dat er typische corona-gerelateerde klachten waren.

Contactonderzoek
De GGD voert, in samenwerking met De Tweemaster, sinds dinsdagavond 23 juni jl. bron- en contactonderzoek uit om meer te weten te komen over de herkomst van de uitbraak. Iedereen die De Tweemaster recent heeft bezocht, is geregistreerd en kan hierover benaderd worden. Argos Zorggroep, waar De Tweemaster onder valt, roept iedereen op die corona-gerelateerde klachten ervaart zich te laten testen.

Verspreiding tegengaan
Argos Zorggroep zet alles op alles om het coronavirus in De Tweemaster te bestrijden zo meldt de zorggroep. Zo geldt er sinds woensdag 24 juni jl. een bezoekstop. Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing om verspreiding tegen te gaan. Zorg en behandeling wordt voortdurend gecoördineerd door een Medisch Infectiepreventieteam en De Tweemaster volgt aangescherpte protocollen in lijn met de adviezen van het RIVM en de GGD.

Besmette bewoners en medewerkers
De bewoners die besmet zijn met het coronavirus worden/zijn overgebracht naar de speciale Covid-afdeling in Marnix Revalidatiecentrum in Vlaardingen. Hier krijgen zij de zorg die zij nodig hebben, gescheiden van bewoners die niet besmet zijn met het coronavirus. Medewerkers en vrijwilligers die het virus onder de leden hebben of verschijnselen vertonen die passen bij het coronavirus, zijn momenteel niet aan het werk.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-