21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

22-jarige man in Maassluis aangehouden voor leveren sportauto’s voor reeks plofkraken Duitsland

- Advertentie-

Een 22-jarige man is vrijdagochtend 3 juni aangehouden in Maassluis voor betrokkenheid bij een reeks plofkraken in Duitsland. Uit onderzoek blijkt dat hij Audi-sportwagens heeft geleverd aan criminele groepen, melden de Duitse politie en Openbaar Ministerie.

De 22-jarige man die in Maassluis is aangehouden wordt gelinkt aan acht plofkraken. Er is ook een 36-jarige man uit Halle (Duitsland) opgepakt. Hij wordt in gelinkt aan zes plofkraken. De arrestaties zijn onderdeel van een groter onderzoek.

Geld
Bij de plofkraken, die gepleegd zijn sinds september 2021, is zo’n 810.000 euro buitgemaakt en 1 miljoen euro aan schade aangericht. Bij enkele plofkraken is geld buitgemaakt, de meeste plofkraken mislukten, daarbij werd niets buitgemaakt.

De in Maassluis opgepakte man zou de snelle auto’s vanuit Duitsland naar Nederland hebben gebracht. In Nederland heeft de verdachte ze volgens de politie overgedragen aan criminelen. Die hebben vervolgens met de verkregen Audi’s terug in Duitsland plofkraken gepleegd.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-