17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

21-jarige vrouw stak huisgenoot met groot keukenmes in Maassluis; 4 maanden cel geëist

- Advertentie-

Een 21-jarige vrouw uit Maassluis stak in december 2020 haar huisgenoot met een groot keukenmes in zijn linkerschouder. Aan het steekincident is een ruzie vooraf gegaan. Justitie eist vier maanden cel, zo meldt het AD.

De verdachte, een 21-jarige studente, was veel thuis vanwege online lessen door de coronamaatregelen. Haar huisgenoot was ook veel thuis en zette volgens de verdachte veel de tv aan met hard geluid. Als de studente er wat van zei, liep dit uit tot een ruzie.

Foto ter illustratie

Na een ruzie in december 2020 praatten de twee huisgenoten twee dagen lang niet meer met elkaar. Op de derde dag besloot de 21-jarige student dat het genoeg was geweest en zij wilde de ruzie uitpraten, maar toen liep het uit de hand. ”Ineens schreeuwde hij vanuit de huiskamer tegen mij terwijl ik in de keuken stond. Toen kwam hij voor me staan en sloeg me in mijn gezicht. Ik verdedigde me en sloeg terug.” Zo vertelde de verdachte in de rechtbank, aldus het AD.

De vrouw zegt in de rechtbank dat haar huisgenoot haar sloeg met een vaas en een houten plank. Het slachtoffer was niet bij de rechtszaak aanwezig, maar zijn advocaat wel. Volgens de advocaat van het slachtoffer sloeg de huisgenoot haar niet met de vaas, maar deed de studente dat bij de huisgenoot.

Beiden personen belden de politie die ter plaatse kwam. De politie kreeg de situatie snel rustig. Tijdens dat de politie bezig was met het aanhoren van het verhaal over wat er precies is gebeurd, pakte de 21-jarige studente een mes en stak ze haar huisgenoot in zijn linkerschouder.

Omdat de politie al ter plaatse was, greep de politie direct in. De 21-jarige vrouw werd direct aangehouden voor poging doodslag en het slachtoffer kreeg medische hulp. De man werd uiteindelijk met een wond overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw verklaart in de rechtbank zich geïntimideerd te voelen en onrustig. ,,Toen zag ik in de keuken dat mes liggen. Ik heb het in een opwelling gepakt en stak hem in zijn linker schouder. Het was een impulsieve actie. Ik voelde me gewoon niet goed. Ik besef dat ik te ver ben gegaan, maar het gebeurde. Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden.”

Ik heb het in een opwelling gepakt en stak hem in zijn linker schouder. Het was een impulsieve actie.

Justitie eist een gevangenisstraf van vijf maanden waarvan één voorwaardelijk. Ook moet de vrouw na haar gevangenisstraf zich melden bij de Reclassering en moeten wonen onder begeleid wonen. De verdachte geeft aan spijt te hebben van wat er is gebeurd en graag verder te willen met haar studie. De rechtbank doet op 13 juli uitspraak in deze zaak.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-