Maassluis

21-jarige verdachte van steekpartij in Maassluis weer op vrije voeten

De 21-jarige verdachte van de steekpartij in mei dit jaar op de Maasdijk in Maassluis is weer op vrije voeten. De man blijft nog wel verdachte in de zaak, maar hij mag het onderzoek in vrijheid afwachten. Dat laat het Openbaar Ministerie desgevraagd weten aan 112Maasmedia.

Het voorarrest van de verdachte was eerder verlengd met 14 dagen en daarna met 90 dagen. De verdachte heeft dus ruim 100 dagen vastgezeten. Onlangs werd besloten dat de verdachte het onderzoek in vrijheid mag afwachten.

”Er worden extra getuigen gehoord en reclassering is rapport aan het opmaken. In januari zal een nieuwe zitting plaatsvinden”, aldus het Openbaar Ministerie aan 112Maasmedia. Of de zitting pro-forma of al inhoudelijk is, is nog niet duidelijk.

Steekpartij
Het slachtoffer reed woensdagmiddag 26 mei rond 16.30 uur naar Maassluis, toen hem opviel dat een bestuurder agressief rijgedrag vertoonde. Hij hield de bestuurder in de gaten. Bij de kruising ter hoogte van de Coldenhovelaan werd de 54-jarige man klemgereden door de verdachte en  in zijn hoofd gestoken. Zijn oog werd daarbij ternauwernood gemist. Een getuige schoot de man direct te hulp, waarna de verdacht er vandoor ging.

Op 29 mei kon de politie een 21-jarige man uit Hoek van Holland aanhouden. Hij wordt er van verdacht een man uit Maassluis woensdagmiddag 26 mei in zijn voorhoofd te hebben gestoken nadat hij was klemgereden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.