13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

200 uur taakstraf voor steken met mes in voorhoofd van man bij verkeersruzie in Maassluis

- Advertentie-

De rechtbank heeft een 22-jarige man uit Hoek van Holland 200 uur taakstraf opgelegd voor het steken met een mes in het voorhoofd van een man na een verkeersruzie in mei 2021 op de Maasdijk in Maassluis, dat meldt de WOS. De straf valt aanzienlijk lager uit dan de eis van de Officier van Justitie.

De officier van justitie eiste één jaar cel, maar de rechtbank gaat daar niet in mee. “De rechtbank weegt daarbij mee de jonge leeftijd van de verdachte, het feit dat hij een eigen woning en een vaste baan heeft en dat hij sinds de pleegdatum niet meer in aanraking met politie en justitie is geweest”, zo valt in de uitspraak te lezen.

De man uit Hoek van Holland is ook een celstraf opgelegd, maar die heeft hij al uitgezeten in voorarrest en daardoor hoeft hij niet meer de cel in. Naast de taakstraf is hem een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd van een maand met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet hij het slachtoffer ruim 5000,- euro betalen als schadevergoeding.

Steekpartij
Woensdag 26 mei 2021 vond er een verkeersruzie plaats op de Maasdijk in Maassluis, nabij de Schenkeldijk. Hierbij werd een toen 54-jarige man uit Maassluis in zijn voorhoofd werd gestoken met een mes. Na de steekpartij ging de verdachte er vandoor, het slachtoffer is uiteindelijk vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanhouding
De politie ontving na de steekpartij een Meld Misdaad Anoniem melding over het incident waarbij een kenteken van de auto werd doorgegeven. Dit is het kenteken van de auto van de verdachte uit Hoek van Holland. De auto voldoet aan de beschrijving die het slachtoffer heeft gegeven over de auto waarin de dader wegreed.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-