17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

200 dagen cel voor beroven van 83-jarige man in Vlaardingen

- Advertentie-

Een vrouw is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld voor diefstal met geweld in Vlaardingen. De vrouw heeft op 20 april 2021 een 83-jarige man beroofd. De vrouw werd aangehouden door de politie.

Beroving
De verdachte heeft een 83-jarige man die slecht ter been was van zijn portemonnee met inhoud beroofd. In de portemonnee van de bejaarde man zat een ING bankpas en 150 euro. ”De verdachte heeft met haar handelen laten zien geen enkel respect te hebben voor andermans eigendommen. Bovendien heeft zij geen rekening gehouden met de mogelijke impact van haar handelen op het slachtoffer. Daarbij komt in algemene zin dat straatroven gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving teweegbrengen. De rechtbank rekent dit de verdachte aan”, aldus de rechter tijdens de zitting.

De verdachte heeft met haar handelen laten zien geen enkel respect te hebben voor andermans eigendommen

De verdachte heeft geen strafblad. Bij de verdachte is sprake van langdurige verslavingsproblematiek. Met haar problematische middelengebruik onderdrukt de verdachte negatieve emoties en gedachtes en stemmen in haar hoofd. Bij de verdachte is er sprake van een verstandelijke beperking. 

De verdachte heeft een lange geschiedenis van hulpverlening. Ze heeft meerdere ambulante en klinische behandelingen gevolgd die niet hebben geleid tot blijvende gedragsverandering. Gezien de ernst van het feit van de verdenking, het hoge risico op recidive, haar hardnekkige verslaving, onderliggende psychiatrische problematiek, LVB-problematiek en onverwerkte trauma’s is de reclassering van mening dat een toezicht met bijzondere voorwaarden geïndiceerd is.

Veroordeling
De rechtbank veroordeeld de verdachte voor een gevangenisstraf voor 200 dagen, waarvan 100 dagen voorwaardelijk. In haar voorwaarden staat dat de vrouw onder andere hulp zal moeten zoeken.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-