13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

19-jarige verdachte van dodelijke steekpartij in Vlaardingen op vrije voeten

- Advertentie-

Op de Prins Hendriklaan in Vlaardingen vond op zaterdag 25 juni rond 6:00 uur een steekincident plaats. Hierbij is een 18-jarige jongen aan zijn verwondingen overleden.

Een 19-jarige man werd aangehouden. De verdachte is vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de verdachte onder voorwaarden zijn proces in vrijheid mag afwachten.

Onderzoek
‘Vanwege de bijzondere omstandigheden die in de zaak aan de orde zijn en de persoonlijke omstandigheden van de verdachte, heeft de rechter-commissaris beslist dat de verdachte zijn proces in vrijheid mag afwachten’, aldus de politie in een persbericht.

‘De eerste bevindingen van het onderzoek doen vermoeden dat de overleden 18-jarige jongen de 19-jarige verdachte heeft geprobeerd te beroven onder bedreiging van een mes. Het onderzoek naar de precieze toedracht wordt voorgezet’, aldus de politie.

Volgens buurtbewoners zou de overleden 18-jarige jongen met een groot mes op de 19-jarige jongen zijn afgekomen. De 18-jarige jongen probeerde hierbij de 19-jarige jongen onder dreiging van een groot mes te beroven. De 19-jarige jongen wist het mes af te pakken en stak de 18-jarige jongen uit Vlaardingen in zijn hoofd. De 18-jarige jongen is lang gereanimeerd, maar overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Tegen de 19-jarige verdachte komt een proces, hij mag dit proces in vrijheid afwachten. De rechter beslist uiteindelijk of er sprake is van noodweer(exces). De politie doet verder onderzoek naar de dodelijke steekpartij.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-