21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

18-jarige jongen doodgestoken op straat in Vlaardingen: ‘Mogelijk ontstaan na mislukte overval’

- Advertentie-

Op de Prins Hendriklaan in Vlaardingen is zaterdagochtend rond 06.00 uur een 18-jarige jongen om het leven gekomen bij een steekpartij. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden niets meer voor de jongeman betekenen.

Even voor 06.00 uur komen er meerdere 112-meldingen binnen over een steekpartij op de Prins Hendriklaan in Vlaardingen. Meerdere ambulances, politie-eenheden, brandweer en de traumahelikopter kwamen met spoed ter plaatse. De man is 40 minuten gereanimeerd, maar ondanks alle inzet is de neergestoken 18-jarige jongeman ter plekke overleden aan zijn verwondingen.

Mogelijk is de steekpartij ontstaan na een mislukte overval. De doodgestoken man was de overvaller, vertellen omstanders aan Rijnmond. De man die werd overvallen, zou zichzelf verdedigd hebben. Hierdoor werd de overvaller doodgestoken met zijn eigen mes. De politie kan de mislukte overval nog niet bevestigen. ‘Alle scenario’s staan nog open, ook het overval-scenario wordt onderzocht. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat precies de aanleiding was’, vertelt de politiewoordvoerder aan 112Maasmedia.

‘We kunnen wel met zekerheid zeggen dat er een conflict is geweest waarbij uiteindelijk iemand is gestoken. De aanleiding van dit conflict wordt nu uitgebreid onderzocht. We hebben alle scenario’s openstaan, ook het overval-scenario’, vertelt de politie aan 112Maasmedia.

De politie doet groot onderzoek. Er is een 19-jarige man uit Vlaardingen aangehouden, ook hij raakte gewond bij de steekpartij. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een Plaats Delict (PD) gemaakt en de Forensische Opsporing is ter plaatse voor onderzoek. Op straat lag een beschermhoes van een groot mes.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-