Foto: Archief
Vlaardingen

17-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden na ernstige geweldsincidenten omgeving Renesse

De politie heeft zaterdagmorgen 7 augustus twee jongens aangehouden voor een reeks ernstige geweldsincidenten in de regio Schouwen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Vlaardingen en een 14-jarige Schiedammer.

Het eerste incident vond plaats op zaterdagmorgen 31 juli in de buurt van het strandpaviljoen ‘De Wijde Wereld’, aan het begin van de Brouwersdam bij Scharendijke. Een 19-jarige jongeman uit Scharendijke werd rond half drie plotseling geslagen. Enkele getuigen zagen de dader snel wegrennen. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld. Het incident werd pas donderdag jl. bij de politie gemeld. Het slachtoffer deed aangifte van deze mishandeling.

Schoppen
Bij datzelfde strandpaviljoen was het woensdagmorgen 4 augustus rond half twee weer raak. Een eveneens 19-jarige jongeman uit Renesse werd door een groep van zeker zes jongens in elkaar geschopt. Op enig moment wist hij te ontkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op. De politie werd gewaarschuwd. Van de jongeman werd een aangifte opgenomen.

Beroving
Aan de Rampweg in Renesse, ook aan het begin van de Brouwersdam werd woensdagmorgen vroeg rond 1.30 uur een 17-jarige jongen uit het Duitse Ratingen van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer hoorde bij een groepje Duitse jongeren. Toen hij even van zijn fiets stapte, werd hij door twee jongens bedreigd en geduwd. Toen de Duitser dacht dat de dader een mes wilde pakken, rende hij weg. Het duo ging er daarna op de fiets vandoor. De politie vermoedt dat dit duo ook betrokken is geweest bij de anderen geweldsincidenten.

Ziekenhuis
Het meest ernstige incident vond afgelopen nacht plaats, dus vrijdagmorgen 6 augustus rond 00.45 uur op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. Twee 21-jarige jongemannen werden op de camping in elkaar geslagen. De slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze liepen meerdere botbreuken in hun gezicht op.

Politie en justitie startte een onderzoek. Dit onderzoek leidde zaterdagmorgen naar de regio Rotterdam. In Vlaardingen werd een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. In Schiedam werd een 14-jarige jongen in zijn woonplaats gearresteerd. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden zaterdag verhoord.

Verdenkingen
De politie was dit tweetal al vrij snel op het spoor toen ze direct na de laatste mishandeling op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede door gealarmeerde agenten werden gecontroleerd. Omdat de 21-jarige slachtoffers nog naar het ziekenhuis moesten en er nog onvoldoende verdenkingen richting het tweetal was, werden hun gegevens genoteerd. Toen de verdenkingen sterker werden, is het tweetal zaterdagmorgen gearresteerd. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid bij de reeks incidenten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Beide verdachten hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen.

Heb jij nog beelden van deze incidenten?
De politie is nog steeds op zoek naar foto’s, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Mensen kunnen beeldmateriaal uploaden via onderstaand tipformulier of bellen naar 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695.

Lees ook:

More in:Vlaardingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *