Foto ter illustratie / Unsplash
Maassluis

17-jarige jongen trekt vuurwapen in videoclip van Maassluise rapper

Zaterdagavond is er op YouTube een videoclip verschenen van een rapper uit Maassluis. De videoclip bestaat voornamelijk uit een groep met jeugd, die de rapper vergezelt.

In de video is te zien hoe een jongen een (nep-)vuurwapen trekt voor een flat aan het Sparrendal in Maassluis. Naar aanleiding hiervan is er direct een onderzoek ingesteld, hieruit is naar voren gekomen dat een 17-jarige jongen uit Maassluis als verdachte kon worden aangemerkt.

In overleg met de Officier van Justitie is direct een onderzoek in de woning van de jongen ingesteld, zo meldt de politie. Tijdens dit onderzoek werd geen vuurwapen aangetroffen. Mogelijk is er sprake van een airsoft wapen. De 17-jarige jongen zal later als verdachte worden gehoord door de politie.

Nepwapens
Een nepvuurwapen is levensgevaarlijk. Veel nepvuurwapens zijn namelijk net echt. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen de politie. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen. Je kunt zelfs een strafblad kunt krijgen als je met een nepwapen over straat loopt.

https://youtu.be/wZP4YpwMq6Y?t=128
Op 2:08 minuten is te zien hoe de jongen het vuurwapen trekt

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *