16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

17-jarig meisje aangerand in café in Maassluis; dader veroordeeld tot week cel en 240 uur taakstraf

- Advertentie-

Een verdachte van een aanranding in een café in Maassluis is veroordeeld tot een celstraf van 7 dagen met een taakstraf van 240 uur.

In mei 2019 waren een destijds 42-jarige man en een 17-jarig meisje in een café in Maassluis. Toen het destijds 17-jarige meisje uit het damestoilet kwam, sloeg een destijds 42-jarige man een arm om haar heen. De man nam het meisje mee in het herentoilet in, dat blijkt uit camerabeelden.

In het herentoilet wordt het destijds 17-jarig meisje getongzoend. Het slachtoffer zegt verder, tegen haar wil in, gevingerd te zijn. Dat kan op basis van DNA-materiaal echter niet worden bewezen. Wel heeft de man zijn hand in de onderbroek van het slachtoffer gestopt en de vagina van het slachtoffer aangeraakt. Dat meldt de WOS.

In een eerdere zitting sprak het Openbaar Ministerie (OM) van verkrachting en eist een celstraf van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens de rechtbank in Rotterdam is er geen sprake van het seksueel binnendringen van het lichaam. Hierdoor is het strafbare feit geen verkrachting, maar aanranding. Daarmee wordt de straf een stuk lager. De rechtbank veroordeelde de verdachte voor een celstraf van één week en 240 uur taakstraf.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-