Vlaardingen

16-jarige verdachte van bizarre steekpartij in Vlaardingen 14 dagen langer vast

De 16-jarige verdachte van de steekpartij aan de Kortedijk in Vlaardingen blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de Rechter-Commissaris (RC) vrijdagmiddag besloten. De jongen wordt verdacht van poging doodslag.

De 16-jarige Vlaardinger werd woensdagavond aangehouden voor de steekpartij op zaterdag 16 april aan de Kortedijk in Vlaardingen. Het 21-jarige slachtoffer was die zaterdagavond laat onderweg naar haar vriend na een hockeyfeest. Op weg naar het centrum van de stad werd ze om 23:45 uur uit het niets belaagd door een man die haar eerst voorbij fietste, omkeerde en haar vervolgens in haar rug stak.

Ze dacht eerst dat ze een klap kreeg. Toen bleek dat het ging om een steekwond, is ze direct naar een ziekenhuis overgebracht. Inmiddels gaat het gelukkig goed met haar.

Grote impact
Door de hevigheid van het incident en de grote impact die het heeft op de omgeving, besloot Het Openbaar Ministerie al enkele dagen na het incident beelden vrij te geven. En met resultaat. Onder andere de getoonde beelden leidden naar de 16-jarige verdachte.

De Rechter-Commissaris heeft besloten dat de 16-jarige verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten. Binnen de 14 dagen zal gekeken worden of de jongen nog langer vastgehouden moet worden.

 

Lees ook:

More in:Vlaardingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *