5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

16-jarige jongen met mes aangehouden na overlast Wagenstraat in Maassluis

- Advertentie-

De politie heeft vrijdagavond 3 februari een 16-jarige jongen aangehouden aan de Wagenstraat in Maassluis vanwege verboden wapenbezit.

Surveillerende agenten zagen in de avond een groep jongeren staan bij een portiek aan de Wagenstraat. De jongeren stonden onder een overkapping bij het portiek te ‘hangen’. Dit is strafbaar gesteld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Maassluis, dat is een wetgeving die geldt binnen een bepaalde gemeente.

De Wagenstraat is voor de politie een bekende overlastlocatie. Agenten besloten hierop de groep jongeren te controleren en de namen te noteren. Tijdens de controle werd er een flink mes van ongeveer 30 centimeter aangetroffen bij een 16-jarige jongen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Messenproblematiek
Het aantal minderjarigen dat wordt aangehouden wegens verboden wapenbezit is de afgelopen jaren sterk gestegen. De politie houdt in Nederland dagelijks gemiddeld drie tot vier minderjarigen aan omdat zij een verboden wapen bij zich hebben. ‘Een zorgelijke ontwikkeling’, noemt de politie het.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-