6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

16-jarig meisje slachtoffer van groepsverkrachtingen Willem Pijperplein in Maassluis

- Advertentie-

In 2018 was een flat aan het Willem Pijperplein in Maassluis het decor van een reeks groepsverkrachtingen van een toen 16-jarig meisje. Ze werd door zeven jongens, waarvan er zes minderjarig waren, gedwongen tot seks. Het meisje werd bedreigd, gechanteerd, vernederd en gefilmd door haar verkrachters.

Het misbruik vond plaats in een kelderbox. ,,Ik voelde me niet sterk genoeg om het te stoppen’’, schreef de tiener in haar slachtofferverklaring die ze vandaag door haar advocaat Nelleke Stolk liet voorlezen tijdens de rechtszaak tegen de enige meerderjarige verdachte. ,,Ik sloot me af voor iedereen om mij heen. Ik verloor het vertrouwen in mensen, maar vooral in mezelf. Ik dacht erover na of het niet beter was weg te gaan van dit leven. Ik kon het niet meer aan.’’, zo las het slachtoffer voor in de rechtszaal.

In 2019 vond het slachtoffer de moed om naar de politie te stappen en aangifte te doen. De hoofdrolspeler in het verhaal zou haar ex-vriendje zijn geweest. Hij vroeg haar in de zomer van 2018 meevroeg naar de kelderbox onder zijn flatwoning om te praten. Maar er werd niet gepraat.

Mes
Het meisje moest zich uitkleden in de kelderbox . Toen ze dit had gedaan, stonden er opeens een aantal jongens voor haar. Het meisje moest de jongens bevredigden en werd daarbij bedreigd met een mes dat langs de muur werd gehaald om het scherper te maken.

Negen jongens stonden in de gang van de kelderboxen te wachten om het meisje te mogen verkrachten. Twee van hen haakten af. ,,Het duurden maanden. Ik zat er doorheen en durfde niemand om hulp te vragen.’’, zo laat het slachtoffer weten in haar verklaring.

Verklaring verdachte
De 18-jarige verdachte beweert dat hij het slachtoffer alleen naakt heeft gezien, maar niets te hebben gedaan. Justitie denkt daar heel anders over. Omdat het slachtoffer minderjarig is, kwalificeert justitie de beelden van het meisje het als kinderporno.

De verdachte liet niet veel los tijdens de rechtszaak. Hij ontkende en keek meermalen om naar zijn advocaat als hij niet wist welke antwoorden hij moest geven op de vragen van de rechters. De beperkt ontwikkelde Maassluizer zou mogelijk door de hoofdverdachte onder druk zijn gezet om niets te verklaren. ,,Zeg dan’’, schreeuwde zijn  vader achter hem. ,,Verklaar! Doe niet zo stom! Het wordt me te veel’’, klonk het daarna als een excuus aan de rechters.

Het bleef niet bij één groepsverkrachting. Het meisje werd vaker gechanteerd om mee te gaan naar de kelderboxen om daar seks te hebben. Als ze niet zou komen, dan werd haar ouders iets aangedaan. Of eerder gemaakte filmpjes – drie doken er op – zouden naar hen worden gestuurd.

Verdachte wordt door zijn beperkte vermogen berecht via het jeugdstrafrecht. De aanklager eiste zestig dagen jeugddententie, die hij inmiddels al heeft gezeten in zij voorarrest. Ook wordt er een taakstraf van 100 uur geëist. Als laatst wil de aanklager een contactverbod en verplichte behandeling voor de dader.

Strafeis
Gezien zijn enigszins beperkte vermogen wordt de verdachte berecht volgens het jeugdstrafrecht. De aanklager eiste zestig dagen jeugddententie, de tijd die hij in voorarrest zat, en een taakstraf van 100 uur. Ook wil ze dat hij wordt behandeld en hem een contactverbod wordt opgelegd.

De komende dagen worden de zaken tegen de minderjarigen achter gestolen deuren behandeld.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-