8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

15-jarige Maassluizer en 14-jarige Vlaardinger opgepakt na beroving met vuurwapen in Spijkenisse

- Advertentie-

De twee verdachten die vrijdagavond 2 juni werden aangehouden na een gewapende beroving in Spijkenisse zijn een 15-jarige jongen uit Maassluis en een 14-jarige jongen uit Vlaardingen. De gewapende beroving zorgde voor een grote politie-inzet, voor de 15-jarige jongen uit Maassluis vloog er een politiehelikopter boven Maassluis en stonden agenten in kogelwerende vesten gepositioneerd bij diverse metrostations.

Vrijdagavond kreeg de politie een melding aan de Eikenlaan in Spijkenisse, daar zou een beroving hebben plaatsgevonden waarbij de verdachten gedreigd zouden hebben met een vuurwapen. Agenten waren snel ter plaatse, daar bleek dat de verdachten waren weggereden op de scooter van het slachtoffer en onderweg ten val waren gekomen.

Een getuige sprak de verdachten aan en werd vervolgens ook bedreigd met een vuurwapen. De verdachten zijn vervolgens weggerend de Gildenwijk in. De wijk werd door diverse politiewagens dichtgezet, waarna er een 14-jarige jongen uit Vlaardingen kon worden aangehouden.

De tweede verdachte, een 15-jarige uit Maassluis, was nog op de vlucht. Zijn signalement was bekend en hij kwam in beeld op de camera’s in het openbaar vervoer. De minderjarige jongen was op de metro gestapt.

Direct werden er door de politiemeldkamer politie-eenheden gepositioneerd bij diverse metrostations. Ook vloog er een politiehelikopter boven Maassluis om mee te zoeken. De 15-jarige jongen uit Maassluis kon buiten Maassluis worden aangehouden.

De gestolen scooter is aangetroffen in Spijkenisse, echter is het vuurwapen nog niet gevonden. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-