17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

120 uur taakstraf voor man die 3 minderjarige stiefdochters seksueel misbruikte in Maassluis

- Advertentie-

De Rotterdammer heeft altijd stellig ontkent, maar wordt door de rechtbank alsnog veroordeeld voor het seksueel misbruiken van drie minderjarige stiefdochters in Maassluis. Ondanks de veroordeling hoeft de Rotterdammer niet meer de cel in. Wel moet hij een taakstraf van 120 uur uitvoeren en in totaal 3500 euro aan schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.

Seksueel misbruik
Het seksueel misbruik begon in 2007 toen één van de meisjes ongeveer 10 á 11 jaar oud was. Het meisje werd op verschillende manieren seksueel misbruikt en kreeg ongewenst kusjes van de verdachte. Ook werd zij door de verdachte betast op verschillende lichaamsdelen.

In diezelfde periode en in 2008 misbruikte de man ook een andere stiefdochter die ook in de leeftijd van 10 á 11 jaar oud was. Daarna hield het seksueel misbruik enkele jaren op, tot in 2013. Toen werd het jongste meisje van het gezin ook ongeveer 10 á 11 jaar en werd ook zij seksueel misbruikt op verschillende manieren.

In januari 2020 deden de misbruikte meisjes aangifte bij de politie, waarop de politie direct een onderzoek is gestart. ”Uit de verklaringen blijkt dat de slachtoffers op het moment zelf door hun jeugdige leeftijd en onwetendheid zich niet volledig realiseerden wat er gebeurde. Pas later realiseerden zij zich de seksuele lading die de handelingen van de verdachte hadden. Onder meer uit schaamte hebben zij er niet over gesproken. Ook niet onderling.” Zo is te lezen in de uitspraak van de rechtbank.

De verdachte ontkent stellig en zijn advocaat vroeg de rechtbank om vrijspraak. Volgens de advocaat zijn de verklaringen van de misbruikte meisjes niet betrouwbaar en is er pas laat aangifte gedaan, wat volgens de advocaat invloed heeft op de betrouwbaarheid.

PTSS
Eén van de misbruikte meisjes heeft door het misbruik posttraumatische stress stoornis (PTSS) opgelopen en wordt hiervoor behandeld. Ook de 2 andere slachtoffers hebben last ondervonden van het seksueel misbruik.

”De verdachte had in de periode van het misbruik een relatie met hun moeder. Hij sliep regelmatig bij haar en zorgde voor de kinderen als moeder aan het werk was. De kinderen zagen hem als een vaderfiguur. De verdachte heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen dat de moeder van de meisjes in hem stelde en van de kwetsbare positie waarin de meisjes zich bevonden. De handelingen hebben plaatsgevonden in hun eigen huis, daar waar zij veilig zouden moeten zijn”, aldus de rechtbank in de uitspraak.

Veroordeling
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 4 dagen celstraf. Echter heeft de man deze al uitgezeten en hoeft hij niet opnieuw terug de cel in. Daarnaast legt de rechtbank een taakstraf van 240 uur, waarvan 120 uur voorwaardelijk. Dat betekent dat de Rotterdammer 120 uur taakstraf moet uitvoeren. Ook moet de man in totaal 3500 euro aan schadevergoedingen betalen aan de drie meisjes die hij seksueel heeft misbruikt.

Justitie eiste dat de man de cel in ging, maar de rechtbank ging daar niet in mee. De rechtbank koos ervoor om geen celstraf op te leggen aangezien het misbruik lang geleden heeft plaatsgevonden, het tijdsverloop van de strafzaak en het feit dat er geen aanwijzingen zijn dat verdachte vaker in de fout is gegaan.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-