7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

119 misdrijven en 119 overlastmeldingen in juni in Maassluis: bekijk hier het overzicht van misdrijven

- Advertentie-

In juni 2023 zijn er 119 misdrijven gepleegd in Maassluis. Daarnaast ontving de politie ook nog eens 119 overlastmeldingen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Naast deze meldingen was de politie ook druk met het verlenen van hulp. In mei werden er 74 misdrijven gepleegd in Maassluis, in april waren dat er 77.

Misdrijven
De volgende misdrijven in Maassluis werden geregistreerd bij de politie in juni 2023: Poging doodslag/moord (1x), inbraak in garagebox of schuur (5x), mishandeling (5x), bedreiging (7x), diefstal van motorvoertuig (2x), fietsendiefstal (18x), diefstal vaartuig (4x), diefstal van motorvoertuig (2x), diefstal uit/ vanaf voertuig (2x), winkeldiefstal (13x), overige diefstallen (8x), vernieling (14x), rijden onder invloed (2x), overtreding huisverbod (1x), verzet bij aanhouding (2x), horizontale fraude (14x) en ongevallen met letsel of doorrijden na ongeval (12x). Naast deze misdrijven is de politie ook bezig geweest met meldingen waarbij uiteindelijk geen sprake was van een strafbaar feit, zoals meldingen van ruzies of verdachte situaties.

Overlast
De politie ontving in juni 119 overlastmeldingen. De overlastmeldingen waren: overlast door verward persoon (45x), geluidsoverlast (23x), overlast zwervers (15x), overlast door alcohol of drugs (5x) en overlast jeugd (31x).

In de overlastmeldingen is de afgelopen twee maanden een stijging te zien. Dit heeft te maken met de extra inzet van politie op overlast, waardoor agenten meer zaken registreren in het politiesysteem en daardoor de cijfers hoger uitvallen dan voorgaande maanden.

Aantal misdrijven per wijk in Maassluis:

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-