16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

1 dag cel voor man (39) die wijkagente van Maassluis verwondde bij aanhouding met verzet

- Advertentie-

De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag een 39-jarige man uit Maassluis veroordeeld tot 1 dag cel voor het plegen van verzet bij zijn aanhouding voor afpersing in Maassluis. Bij de aanhouding raakte een wijkagente van Maassluis lichtgewond aan haar arm.

Het incident vond plaats op 4 juni dit jaar in Maassluis. Agenten waren ter plaatse gekomen na een melding over een man die een vrouw had gedwongen tot afgifte van haar bankpas. Zo zou de man hebben gezegd: ‘Geef die pas anders maak ik je dood. Ik sla je in elkaar als je die pas niet geeft’ en ‘Ik ga iedereen doodmaken, ik ga iedereen slaan’.

Bij de melding hadden agenten genoeg bewijs om hem aan te houden. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van afpersing, maar volgens de rechtbank kan dat niet bewezen worden. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van afpersing van de vrouw.

Ondanks de vrijspraak voor het feit waarvoor de man werd aangehouden, blijft de aanhouding door de politie rechtmatig. Bij de aanhouding zou de man de wijkagente hebben geduwd, waarna de agente ten val kwam. Ze liep hierbij lichte verwondingen op aan haar arm.

De 39-jarige Maassluizer is veroordeeld tot 1 dag cel, met aftrek van voorarrest. Ook moet de man 150 euro betalen voor immateriële schade.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-